2015. november 6., péntek

A világegyetem alapjai 2. : Az időutazás


Dimenziók és időutazás! Vajon lehetséges? Ha igen, hogyan? Most erre is választ kapunk ebben a cikkben!

 

Rengeteg elmélet létezik az időutazásról, és a dimenziók létezéséről. A téma közkedvelt a sci-fik terén is. Vannak, akik hisznek benne, de az emberek nagy százaléka butaságnak tartja, azonban az időutazás valós dolog! Létezik,de nem olyan módon,mint ahogy azt először hinnénk!

Egyszerű példa: Mindenki utazik az időben minden egyes nap, minden órájában, percében, másodpercében.  Az idő előre halad, miközben mi tesszük a dolgunkat. Lényegében ez is egyfajta időutazás, méghozzá a jövőbe. De az elménk is alkalmas erre, hiszen felidézhetünk vele emlékeket, azonban a jövőbe itt nem látunk bele, azaz: a múltba utazunk. Ez csak egy egyszerű alátámasztás volt a kételkedőknek, de most nézzük azt az időutazást, ami minket igazán érdekel! Sok-sok dokumentumfilmet néztem e témával kapcsolatban, de nem tudni, hogy mennyire hitelesek, azonban a következő elmélet tudományosan bizonyított, tehát valós dologról lesz szó!


Az időutazás megtörténhet oly módon, hogy közben nem öregszünk, s több tíz évet is előremehetünk az időben. Hogyan?
Nos, a világegyetem számtalan különlegessége közül a fekete lyukak felelősek ezért, melyek keletkezését az előző cikkben nagyvonalúan ismertettem. Ezek olyan lukak a térben, melyek annyira hatalmas gravitációval rendelkeznek, hogy a fény sem szabadul belőlük. Innen ered nevük is. Ám ez még semmi ahhoz képest, amit ezen kívül tudnak, ugyanis képesek az időt lelassítani.
Ezt nehéz megérteni, ezért felhoznék egy példát az egyszerűség kedvéért! Képzeljünk el egy papírlapot, ami a szobánkban lebeg, amely vízszintesen helyezkedik el a levegőben. Rajzoljunk rá két, egymástól távol eső pontot, lehetőleg az ellenkező sarkakra. Miután ez megvan, hajtsuk félbe a lapot! A sarkait, melyek egymás felett helyezkednek el (a két pont is egymás felet van), szúrjuk át! Láthatjuk, hogy a keletkezett "luk"áthalad mindkét ponton. Valahogy így kell elképzelni.

Gondolom, mindenki érti, hogy az imént leírt kísérletből mire lehet következtetni! Amennyiben vannak féregjáratok, valószínűleg ilyen formában létezhetnek, melyeknek köszönhetően a távoli pontok is gyorsan elérhetők. Most egy kicsit úgy tűnhet, hogy elkalandoztam, azonban megjegyezném, hogy a teret az idővel együtt emlegetik a tudósok, tehát "téridő" a becsületes neve. A fekete lyukak meghajlítják a teret, s ezzel együtt az időt is. Így tehát, ha mondjuk leparkolunk egy fekete lyuk mellé pár hétre, a Földön évek teltnek el. Ez tény, létezik, de még kipróbálni nem tudták, hiszen ahhoz jelenleg az emberiség nem rendelkezik megfelelő technológiával, de szerintem ez csupán idő kérdése! 
Írta: D. Viktor

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönjük a hozzászólást!